2008. okt 28.

Impulzusok

írta: el Tiburón
Impulzusok

...avagy a lüktetés.

Megpillantod, közelebb lép. Szempár, kéz, illat, érintés, hang. Az 5 legfontosabb faktor, ami nélkül nincs kapcsolódási pont.

Őszintén, vagy sehogy.

Casanova 'munkásságának' tanulmányozása után arra  az evidens következtetésre jutottam, hogy tanításainak lényege, miszerint mindent szabad és semmi sem kötelező, ravaszan, a tudat alatt abszolút bizalmat ébresz, eloszlat minden gyanakvást, ugyanakkor a sorok közt olvasva a 'velem minden vágyad valóra válhat' érzést sugallja. Elbűvölő, előzékeny, intelligens, figyelmes, magával ragadó, sármos személyiség.

Mint minden tett mögött, itt is kereshetjük az okokat. Nem kell pszichológusi diploma, hogy kitaláljuk. Egy nő tőből facsarta  ki a szívét. (Micsoda párhuzam!) Epekedett utána, szerette, ugyanakkor özvegyülten sem kaphatta meg vágyai testet öltött valóját, mivel a nő nem akarta elkötelezni magát. Ez bizony kemény.

Egy biztos: istenadta intuíció és tudatosan ápolt szenzitivitás jellemezte. Style (Neil Strauss) könyve óta viszont tudjuk, csajozni tudományos alapon is lehet, nem kunszt. Számos hazai és külföldi fórumon olvashatunk erről, sőt, a hozzászólásokban konkrét szituációk leíródnak, és a nagy hódításoktól az egészen apró fogások (Hogyan kapta be a horgot, mit csináltam?) legrészletesebb leírásáig minden fellelhető. Nem egy macsóképző, ettől nem lesz jobb illatunk, szélesebb vállunk. Nem leszünk tőle erősebbek egy napos csibénél, önmagában képtelenek leszünk kapaszkodás nélkül ülni a bilin, és egy kézzel tartani a zsíros kenyeret. Kockás hasunk és nagyobb farkunk sem lesz tőle, de hasznos lehet a mindennapokban. A könyv:

A következő két származtatott gondolat a művet erősíti: "Minden hazugság a levegővételnél kezdődik. ... Az a férfi, aki igazán szereti a női nemet, sosem mond igent."

Meggyőzés, a befolyásolás lélektana, és tökéletes agykontroll. Részese voltam. Utálhattok férfitársaim, de arra az eredményre jutottam, játszani jó, ugyanakkor ördögi kör, mert magával ránt, és képtelen vagy abbahagyni. Legyen meg a kölcsönös kíváncsiság, induljunk csak egyenlő esélyekkel, őszintén, és majd útközben meglátjuk, hogyan alakul... (persze ehhez a nő is kell)

Szerinted?

Szólj hozzá

impulzus játszma pua