2008. nov 01.

Mitől nő a nő?

írta: el Tiburón
Mitől nő a nő?

Biztosan nem a pasitól...

Egy nő önmagában is nő, legyen bármily korú, és itt most nem egyáltalán nem a manapság oly divatos sznob, pasigyűlölő, önmegvalósító szingli picsákra gondolok. Nyilván ennek is -mint mindennek- oka van, és hajlamos mindkét fél a másikat okolni, mert azt sokkal könnyebb, mint tükörbe nézni és számot vetni.

Manapság divattá vált, hogy mindent definiálunk(Kinek jutott eszébe?), legyen ez így most is!

Keresem a választ, és ehhez a nőket veszem elő, és szegezem hozájuk a kérdést, hogy ők vajon mitől érzik magukat nőnek. Legtöbb esetben az eredmény zéró, azaz nagy nulla. Néznek, és hápognak, mégsem kacsák. Néhány kivétel próbálja elviccelni, de igazán ők sem tudják. Kisugárzás? Nemi szerv? Gyengeség? Terhesség? Anya? Nem szolgálhatok konkrét,  mindenre kiterjedő, és mindenkire érvényes egyetemes válasszal, így marad a saját aspektus.

Egy nő attól jó nő, hogy egyensúlyban van magával, és velem(már ha épp velem van). Legyen kislány, csábító, jóbarát és bizalmas, szerető, háziasszony, feleség, és a gyermekeim anyja. Ez a kevés így első hallásra óriási, amolyan kitűzhetetlen célnak tűnik egy-egy nő számára. Ott (is) buktátok el, hogy dolgozni akartatok, és "öntudatra" ébredtetek. Rájöttetek, hogy Pandorához hasonlóan belőletek is lehet Potifárné.

Egy szó, mint száz, a nő sugározzon.  Mindegyikben van valami szép, és az is megtörténhet, hogy nem az első pillanatban veszed észre. Hagyjunk nekik időt, bánjunk velük illendően, hogy felfedjék valódi énjüket, álarcaikat levetve megmutassák valós értékeiket, mert az nekünk bizony jó!

Nők...Mit is mondhatnék? Ki teremtette őket? Isten bizonyára egy géniusz volt. A hajuk. Azt mondják, a haj maga a minden. Temetted már az orrod dús fürtökbe, és akartál azon nyomban örökre elaludni? ...vagy az ajkak, amik ha hozzád érnek, annyira édesek, mint az első korty bor, miután átvágtál a sivatagon. Mellek... Nagyok, kicsik, a bimbók meg csak rád bámulnak, mint titkos pásztázó fények. Lábak.... Nem az a lényeg, hogy görög oszlopok, vagy acélosak; ami köztük van, az útlevél a mennyországba...

...vagy ahogy Benkő Dániel mondta: "csak a pina van"

Szólj hozzá

pina pandora anya mell haj kislány bimbó jóbarát csábító potifárné