2008. dec 10.

Szerelem, sex, kémia

írta: el Tiburón
Szerelem, sex, kémia

Íme egy tanulságos csevej:

 

- Bazzmeg....beszarok azon a csajszin. Órákat tudok vele beszélgetni és még motivál is arra hogy beszélgessek vele. Ennek ellenére nem motivál szexuálisan annyira.

Nem vagyok szerelmes. Szerintem nem is leszek, de élvezem a vele töltött idő minden percét, mert imád játszani a szavakkal ő is.

- Beletrafáltál egy hasonlóba?

- Hasonlóba?

- Mint magad...

- Nem hasonló. A másik fél...intellektuálisan biztos; kémiailag kétlem

- Ha kémia nincs, akkor csak fejben dőlt el?

- Nálam igen. A kémia kell a szerelemhez.

- A szerelem kialakul, a kémia a baszáshoz kell

- Nem. A szeretet alakul ki. A szerelemhez kémia és baszás kell. Baszás+szeretet nem=szerelem. Az valami csinált dolog. Fel lehet építeni ebből egy kapcsolatot, de az alapja hiányzik majd évek múlva.

- A szerelem hol megy át szeretetté? Ha nem megy át, akkor hol múlik el vagy alakul át mássá? …és mivé? Mert el nem illan csak úgy... max halványodó emlék lesz belőle...

- A szerelem mindig kémiára építkezik. A kémiát is megöli idővel a megszokás és átalakul kötődéssé. A kötődés is függés, mélyebb, mint a szerelem. De nem több, Talán nem is kevesebb. Egy szinergia.

A szerelem nem. Az lebegés az én és a másikban nyert önigazolás határán, ami baromira kellemes. A szerelmet fent lehet tartani. És most ez a kihívás a számomra. Ez éltet és motivál ezt megfejteni, hogy hogyan, mert ez a hosszú távú boldogság alapja

- És mi van akkor, ha csak az egyik fél szerelmes? …akkor hol a másikban nyert önigazolás? Lehetek úgy szerelmes, hogy a másik nem az?

- A válasz nem. És valahol igen, és megvan benne az önigazolás is.

- Az én szerelmem mennyire függ a másik fél által érzettektől? (van, hogy kuráva nem)

- A kémia külön is létezik. Az önismeret és önbecsülés teljes hiánya az, ha ebbe jobban belemélyedsz és hagyod elhatalmasodni. Általában ezt elköveti az ember 1x és utána nem. És hol ebben az önigazolás: ott hogy az önbecsülés hiányának képét erősíti az énképben egy olyan visszajelzés, hogy egyoldalú az érzésed.

-  Ahm… Szerelem első látásra? Erről mi a véleményed?

- Ha feltételezed, hogy a szerelem=kémia +tisztelet+szeretet. Ebből a szeretet érzéséhez idő kell, azt fel kell építeni.

- Szerelem első látásra. Megpillantod, és elönt a melegség. Na ez mitől van?

- Hajlamosak vagyunk szerintem azt gondolni, hogy szerelem első látásra, amit leírtál de nem az.

- Akkor mi? Mindig azt mondom hogy az egy burkolt szexuális vágy, nem pedig szerelem 1. látásra

- Általában ha beszélsz emberekkel, akik azt mondják hogy "szerelem volt első látásra", akkor valami villámcsapásról beszélnek. Ez kémia első látásra. Baromi erős, amit egy folyamatos és töretlen intellektuális és pszichikai felépítés követ mindkét fél részéről. Így "első látásra" kémia, Úgy tűnik, mintha szerelem lett volna, pedig nem. És ez az érzés annál erősebb, minél hasonlóbb a nézőpontunk/világnézetünk a másikéval.

- OK, ezt aláírom..

- Tipikus példa a net-szerelem. A pszichés kötődés kialakul elég rövid idő alatt látatlanul a "végre megvan" érzés miatt. Valamit felépít magában és mikor taliztok mintha 1000 éve ismerne és KO.

- Ami aztán ledől a gesztusok, meg a valós én láttán; vagy ha nem dől le azonnal, akkor szép lassan elrohad

- Ezt nem írom alá. Két dolgot eredményezhet: 2 órán belül megdughatod, mert elkapja az ő az igazi érzés, ha a személyed erősíti a felépített képet. Ha gyengíti, akkor inkább pápá…

 

Sweet conclusion by Al Pacino: "Remember! When it doubt, fuck!"

Szólj hozzá

sex párbeszéd szerelem kémia