2009. feb 21.

Be kell vállalni

írta: el Tiburón
Be kell vállalni

Rombolom a jelent, építem a jövőt, avagy kellő energiával lovagolom meg a szürke hétköznapokat. Sokáig azt hittem, megváltom a világot, kicsapom a mérget, leölöm a gyarlót, és helyükbe értéket teremtek, példát statuálok. Erősen úsztam, hogy az árral szemben éljek. A régi sebek lassan gyógyulnak, és olykor a var meg-meggyengülni látszik. Ez van.

Manapság mindeki csomagol, képzettársít és ködösít. Legendákban hiszünk, mint a jó és a rossz. Nincs jó vagy rossz, csak igazság, az is egyre eltörpülőben. Legendákban hiszünk, és a képzelet szép lassan átveszi az uralmat a realitás fölött. Lassacskán az úgynevezett valóság megszűnik létezni az emberek fejében, és valami más veszi át a helyét. Valami más, valami mű, valami álomszerű. Álom, mint Sin City. Elmerültök a reményekben, és képtelenek vagytok érzékelni a realitást.
Igények, és azok kielégítése, ami egy idő után nem fokozható, így kiégéshez vezet. Manapság a 13 évesek már úgy nyelik a habot, mintha az életük függne tőle.
Becsületes munkából nem telik villára. Ezt sugallja minden. Szomorú. Egy mocskos világban te sem láthatsz tisztán. Ha nem látsz tisztán, kérdések sorakoznak benned. Mástól várod a segítséget. Rossz hírem van: mindenki a saját életéért felelős.

Manapság átértékeltem sok mindent. A lendület és az energia megmaradt, ebben az öreg Newtonnak volt igaza. Azt hittem a hullámvölgyekben, hogy elveszett, de szerencsére itt van még, csak bújkált; majd átalakult.
Mára világoss vált, hogy a világot nem váltom meg, de legalább senki nem vádol meg, ha nem jön össze. Kimondom a jót, kimondom a rosszat. Nem bújtatom köntösbe. Ez van, be kell vállalni! A valóságot hidegen kell tálalni. Mondd ki, amit érzel, csináld, amit szeretsz! Tökéletes nem, de igazi még lehetsz. Az élet idővel majd engem igazol.
Csak mondom, amit érzek...

Te érzed, amit mondok?
 

Szólj hozzá