2017. már 19.

Nők, akiktől azonnal feláll

írta: el Tiburón
Nők, akiktől azonnal feláll

...égnek a hajad, keményen a farkad, vagy hátadon a szőr. Döntsd el, vagy lapozz tovább. Férfiak és hetero ideáljaik, Maunika Beluccsi, Merlinmonró, Szofimárszó és Szörnyella de Bejonszé Frász. Típusok és tulajdonságaik, melyek hirtelen cselekvésre sarkallnak. Némelyik kategória jó, a másik rossz, ki-ki eldöntheti. Röviden bemutatjuk a legjellemzőbbeket. Egy középkorú agglegény kötelessége felismerni mindet, hogy megfelelően kezelje a helyzetet, vagy szimplán elmeneküljön.
john_hamm.jpgA Delon Klub fényárban úszva szedte csokorba a választ, Szentesi Éva írására (https://wmn.hu/zizi/46468-91-ferfitipus-akivel-talan-neked-is-volt-mar-dolgod-az-eletedben) reagálva. Jöjjenek hát a női altípusok, tessék, csak tessék:

A szende-bizonytalan, alacsony önértékelésű fajta
Ez a típus csak pár lépésre van a tökéletestől. Vonzó, de nem tudja. Rendes, őszinte lány. Még nincs teljesen képben önmaga értékeivel. Az önbizalma is alacsonyabb az átlagénál. Önmarcangoló humora a kedvenc védekező reakciója a világ ellen. Egy ilyen nőnél az első feladatod az, hogy bemutasd önmagának, fényesre vixolva az értékeit; ahogy te látod. El se kezdd! Ő az egyedüli, aki hatással lehet önmaga értékrendjére, ezáltal a boldogságára. A fantasztikumát saját magának kell felfedeznie. Benned csak örök támadást lát saját maga ellen, ha folyton azzal szembesíted, hogy sokkal jobb, mint gondolja vagy látja magát. 0/24 szüksége van az iránta érzett szerelmed megerősítésére. Inkább keress egy olyat, aki szereti és tiszteli önmagát. Hidd el, úgy oda lesz érted, ahogy még soha sem képzelted.

A beszédes Okoska
Ha nem hupikék, messziről kerüld el. Ez a fajta egyszerűen idegesítő. Mindenről mindent jobban tud nálad. A könyvekben olvasta. Elvárja, hogy bólogass, miközben fentről lefelé szórja rád az igét. Az ilyennek barátnő kell, nem te. A türelmes behódolás minden energiádat felemészti, így a romantikára már kereken nulla jut. Mindezen felül a rejtély is oda, mert a nő merő misztérium, és egy kezdődő kapcsolat sava-borsa a felfedezésről szól. Beszél. Folyamatosan. Ha ideges, ha fél, ha boldog, ha magányos, és egyszerűen nem akarja abbahagyni. Az első pár napban cuki lehet, de férfiként nagy igényünk van a csöndre, amit ő megadni képtelen. Tudjuk, egy kapcsolat kulcsa a kommunikáció, de nem mindent egyszerre és azonnal. A barátja vagy, nem az anyja/fodrásza/legjobb barátnője. Hagyd, hogy ezek az emberek töltsék be a helyüket az életében, ezáltal jobb legyen a tiéd.

Miss Tapasztalat
Mielőtt bárki felhúzná magát, tisztázzuk: ha valakinek sok partnere volt, annak oka van. Talán könnyen ráun mindre, vagy nem igaz okkal közelít a férfi felé. Egy szó, mint száz, az ilyen legtöbbször nem a megfelelő hozzáállással közelít az újhoz. Pont azért, mert már túl van a javán. Persze nem fair tőle, ha eleve elkönyvel téged, de ezt teszi. Skatulyáz, mint a legtöbb ember, mert úgy egyszerűbb az élet. Lehetsz bárki vagy bármi, tehetsz meghökkentőt vagy szokatlant, az istennek sem kapsz új címkét. Megmondja milyen vagy, és nem érdekli, ha másként gondolod. Ő jobban tudja, mert volt már dolga ilyennel, mint te.

"én a rosszfiúkra bukok"
Ezer lány sirámát hallottam már: "Miért mindig a bunkókat fogom ki?"
A pasi szarba sem vesz, mégis hazamész vele. Vonzó az önbizalma, a határozott fellépése. Az ápolt külseje, csillogó szeme, magassága, domináns borostája. Megkondul a harang, és azt látod benne, hogy ő az, aki védelmet nyújt, megóv mindentől. Mindez felülírja a józan eszed és a maradék ítélőképességed; ott és azonnal. Az ilyen faszira sokan buknak, így e nő csak örök második, harmadik, sokadik lesz a sorban. Férfiként
két 3 lehetőség van: ha idejekorán felismered, hazaviszed, megcsinálod, és csak akkor hívod fel, ha épp nincs más, vagy az új préda nem ér rá. Vagy többet fel se hívod, így te is a következő bunkó leszel, akibe belezúgott. Vagy elsétálsz, ügyet sem vetve a távolodó epekedésére. A második opció a legjobb, mert nincs bonyodalom.

Az élményvadász
Tanulja meg minden férfi, mit jelent és milyen az, ha viszont szeretik. Az ilyennek csak arra kellesz, hogy virágot vigyél, masszírozd a hátát meg a testét, vacsorázni vidd, elhalmozd csinos ruhákkal, bókolj (folyton!), vidd el táncolni (a kedvenc helyére) meg külföldre, és váltsd valóra minden álmát. A vicceiden nevet, hogy tovább foglalkozz vele. Érdeklődően figyeli mondandód, de fél perc múlva törli. Ő az, akivel mindig kell csinálni valamit, másként unatkozik. Színes paletta, sűrű beosztás, mert minden hétre kell valami új. Felejtsd el a hétvégi ágyban lustálkodást, mert a turmix és az acélpopós videó zajára ébredsz.

A fillérvadász aranyásó, avagy a magas fenntartású kurva "hölgy"
Az előzőhöz hasonló, annyi differenciával, hogy az élményt és a kötelező ajándékot ez kizárólag a testével honorálja. Bedughatod mindenhová. Hamar elhasználódik. Közös fotót ne remélj, csak stílusos szelfiket, amik 500 lájk alatt nincsenek. Ha apad a buksza, vagy csődbe mész, azonnal tovább áll. A jövő héten az üzleti partnered mellett látod. Évekre rá majd rájön, hogy nagyot hibázott, de az már nem a te problémád lesz.

Sűrűn átvert rongyszőnyeg
Szegénykémet csak rugdosta az élet, a faszik is mind kihasználták. Pláne, mikor a legnagyobb szüksége lett volna rájuk. Átbaszták, megcsalták, használták, hazudtak neki. Semmit sem felejtett, ahogy túl sem bírta tenni magát mindezen. Ha van pénze, lélekgyógyászhoz jár. A szemében minden férfi maga az ördög. Nézhetsz ki jól, lehetsz vele kedves, de mindig csak arra fog várni, hogy felfedd a valódi éned. Valósággal felkészül rá.
Amíg meg nem bocsát a múltbéli hímeknek, sosem lesz képes újra, igazán, őszintén és tisztán szeretni. A felhúzott falai miatt többé sosem lesz képes megsérüni, ezáltal te örökre a bizalom körén kívül maradsz. Gyanakodni fog mindenre és mindenkire, főleg a barátaidra. Folyton azt érezteti veled, hogy valamit rosszul csináltál, amíg nem bírod tovább, és ott nem hagyod. Találj egy kedves lányt, akinek a szíve tele van szeretettel és reménnyel, hogy együtt valósíthassátok meg a közös álmaitokat.

Ölebes lyányka
Tzukymuky (gyik: Cukimuki) az ő mindene. Fodrász, kozmetika, anyósülés, puszis szelfik. Kutya az asztalnál, ölben, ágyban, aminél kevés undorítóbb van. Örök második leszel. Kutya lakásba nem való. Az ilyen úgy gondolja, hogy -a kutyájához hasonlóan- téged is majd álmai férfijává varázsol. Közel vagy ahhoz, amire mindig is vágyott, és kis idővel meg manipulációval előhozhatja a vadállat éned. Áááá-áá! Ha a változásod kell hozzá, hogy szeressen, lépj olajra. Légy önmagad! Ha nem szeret úgy, ahogy vagy, ints Pá!-t.

Plázacica
Divatmaca. A shopping a mindene, csinosan, a legújabb divat szerint öltözik, és igen, érzéke is van hozzá. Legtöbbször magassarkúban és full sminkben topog, és az istennek sem tudod elkapni egy 'most keltem az ágyból' típusú, szörnyű pillanatában. Helyetted az általad viselt cuccokba és a stílusodba szeret bele, és hatalmas elvárásai vannak a pasikat illetően, amit kegyetlenül a szemedre is vet, ha csak egy szőrszál is ellentétes irányban áll a borostádon. Az ilyen legtöbbször önzőnek tűnhet, de legyünk őszinték: nőként hasonlítani akarsz hozzá, pasiként meg szimplán átölelnéd és soha el nem engednéd. A szüleid szeretik, a barátaid meg irigyek, hogy milyen jó csajod van. Az illata finom, a büszkeséged hatalmas. Barátságos, csinos, vékony és vonzó egyszerre. Nem azért vásárol, mert nincs neki mit felvenni. Plázában randiztok, hogy mutassa az újabb kiteljesedett kollekcióját. Ha végre kettesben maradtok, panaszkodik, mennyire fáj a lába az egész nap viselt tűsarkútól. A bankszámlád hamar apad, ezért sűrűn kell emlékeztetned, hogy a pénzt nem a szél hordja össze.

Playgirl
Ha már van fiú megfelelője... Majdnem tökéletes. Gyönyörű, vonzó, elbűvölő, és a humorérzéke is rendben. Minden férfi álma. Divatos, bár nem viszi túlzásba. Főként férfi barátai vannak, mert a nőkkel valahogy nem érti meg magát. Rengetegen odáig vannak érte, aminek tudatában van, így aztán játszik velük. Elragadja a szívüket, aztán a köv. héten kifacsarja. Mindezt olyan okosan, hogy azt hiszed, valami rosszat csináltál, és a te hibád. Az ilyen típus sosem lesz elégedett a partnerével, mindig kapar egy jobb után. Ő maga sem tudja, milyen a tökéletes.
A barátaid irigyelnek, hogy tiéd a micsoda nő. A szüleidnek nem tetszik, de leoltod őket. Büszkén állsz mellette, mert az összes faszi őt csodálja. Ismerd be, imádod, hogy kellesz neki. Cserébe ő elhiteti veled, hogy te vagy a mindene. A barátaid a hátad mögött beszélnek róla, talán meg is húzza egyik-másik, titokban. Időről időre úgy érzed, hogy használ téged, és ha nem teszed oda magad, azonnal dobni fog a következő 'tökéletes'-ért, akivel amúgy már vagy 3 hónapja chatel.

A kocka (bölcsész)
Igen, nem csak pasiból van ilyen. Tájékozott, gyorsbillentyűn van a Wikipedia. Mindenről van véleménye, szabadidejében novellákat olvas. Nem feltétlen utálja a divatot, csak nem érdekli. Kedves veled, de a tanulmányai az elsők. Az ilyen lány titokban irigyli "normális" társait, és esze ágában sincs szerelembe esni. Kapcsolatban max az internettel szeret lenni.
Az ilyet könnyű felszedni, ha birtokában vagy az örök élet cheat kódjának (ADDQD). Párjának nem kockát akar, szóval ha megnevetteted, azonnal a tiéd a szíve. A szüleid bírják, mert humoros, és tiszta a jövőképe. Hűséges típus, és az intellektualitása téged is egy szinttel a profik fölé emel, ráadásul a karriered is támogatja. A barátiad szerint unalmas, és nem szereti a filmeket. Nyilván, mert a legfrissebb könyv élményéről beszél velük, vagy a jövőbeli vágyairól, ami kurva unalmas tud lenni. Gondolkodásában konzervatív, ezért nehéz vele spontán működni. A sport nem érdekli, és talán le is hord, hogy téged miért.

Az anyáskodó
Tutira jó és gondoskodó anyja lesz a gyerekeidnek. Megvan hozzá a tudása, életkorától függetlenül. Előre gondolkodik, tervezi az életét. Kissé konzervatív, viszont probléma esetén is tiszta kiutat lát mindenből. Jó hallgató, és mindig tudja a megfelelő választ. Szereti a gyerekeket. Nem igazán érdekli, hogy mit gondol más, mivel elég érett hozzá, hogy saját maga hozza meg a szükséges döntéseket. Ha hibázol, megmondja, és tanácsot ad a megfelelő hogyan továbbra. Egy napon fantasztikus anya lesz, a szüleid imádják majd érte. A barátaid szerint meg kell tartanod őt, bármi áron. Megszervez és elkészít mindent: a reggelid/ebéded/vacsorád. A telefonod és a kulcsaid mindig nálad lesznek, ahogy a töltőd is. Szervezett és rendszerezett, nála megvan a helye mindennek. Mindezeken túl megbízható. Ha nem feleségre vadászol, agyadra fog menni, mivel nem értékeli a 'just for fun' jellegű kitöréseid. Nehéz lesz jót tenni neki, pont mint anyádnak. A barátaid lassan elgondolkoznak, miért is vagy vele. Aztán meg is kérdeznek.

A feminista
Nehéz körülírni, mert ahány férfi, annyi definíció, hogy mégis milyen ez. Akárhogy is, ő inkább szoknyát hord, mint rövid gatyát, öltözködésében régimódi. Érzékeny, de kedves és szívélyes. Nagyszerű szakács, ám kávé helyett teát főz. Édes és csinos, de leginkább csöndes. A klasszikus nőt képviseli, aki a belét is kidolgozza, hogy otthont teremtsen. A barátok irigylik, hogy ilyen nőd van, te meg büszke vagy rá, mert sosem slampos. Ha érte kell menned, sosem basztat, hogy miért nem találsz elsőre oda, ha késel. Megértő. Tudja, hol a helye. Nem sportol. Ha mégis, akkor úszik, vagy jógázik. Minimálisan figyel a külsejére, és nem igazán elhivatott az extrémitás iránt, mint síelés, kemping, túrázás, vagy önmagából bolondot csinálás. Szeret tartalmasan beszélgetni, annak ellenére, hogy nem egy kalandvágyó típus, és playstation-özni sem fog veled. Nehéz közös nevezőt találni vele, a 'túl lányos' mivoltából adódóan.

A kalandvágyó
A legtöbb férfi odáig van érte. Sportos, imádja a természetben eltöltött randikat, szeret horgászni, kirándulni, mindig valami újat kipróbálni. Nem igazán érdekli, mi van rajta, csak kényelmes legyen. Szívesen piszkolja be a kezét, és nem rinyál miatta. Inkább pasi, mint csaj barátja van, mert lássuk be, a legtöbb lánynak nem jön be, amit csinál. Szeret utazni, és megnézi veled a sci-fi filmeket is. Öröm vele minden egyes perc, és bármikor bekapcsolódik egy pasis beszélgetésbe. A haverok szerint ő a legfaszább dolog, ami csak veled történhetett. Ráadásul még X-boxozik is veled. Szívesen kísér el a meccseidre, és nem zavarja, hogy utána a KFC-ben zabáltok a csapattal, ahelyett, hogy az otthon melegében dícsérnéd a sebtiben összedobott rizottóját. Nem tölt órákat a tükör előtt, így nem vársz rá üresen és értelmetlenül, míg vagy tizenötször átöltözik. Szeretnéd, ha néha nőiesebben öltözne, alkalmanként rendesen főzne, és több barátnője lenne. Kényelmesen elvan férfiak társaságában, ami téged egy idő után zavar. Annyira nem romantikus, és elő kell vegyed a legmélyebb kreativitásod, ha kedvében akarsz járni.

Az ambíciózus alfa-csaj, aki önmegvalósító szingli
Tipikusan ő irányít a kapcsolatban, bármennyire is kaparsz. Ő vezet, priorizálja a feladatait a munkában és otthon is. Nagyratörő álmai miatt mások számára önzőnek és keménynek tűnhet. Keményen dolgozik, eléri amit akar. A közelében lévőkkel szemben hatalmas elvárásokat támaszt. Téged is csak azért enged közel magához, mert az számára valamilyen módon kedvező. A jövőjén kívül más nem izgatja. Sikerre éhes, nem tolerálja a hibát.
Sok közös téma nincs, csak a fejlődés és a karrier. Független, nem szorul rád, tud magára vigyázni. A léc magas, de nem lehetetlen. Ha sikerül megugranod, tiéd a világ, és egy privát szupertanácsadó. Nem érdekli, hogy mások mit gondolnak egy kapcsolatról. Nehezen nyílik meg, a bizalma elérhetetlennek tűnik. Mindamellett ő az alfa, egészen addig, míg le nem töröd a szarvait.

A szomszédé mindig zöldebb
Ő az, aki folyton hasonlít. Az élet az ellensége, és inkább behazudja magának, hogy minden fasza. Enyhe önzése idegesít másokat. Könnyen féltékeny lesz más nők faszijára, helyzetére, munkájára, vagy összességében az életére. Nehéz partner, mert sosem elégedett azzal, amije van. Téged is folyton az exeihez hasonlít, kiemelve az eltéréseket, alázva az egód és önértékelésed. Elhagyni persze nem akar, csak jobbat. Nálad csak akkor, ha nem tudsz a jelenlegi szitura hirtelen rekontrázni. A jó dolgokat nem éli meg veled, mert már volt más, jobb. Nem tűri, ha hibázol, és kegyetlenül motivál a fejlődésre. Érzelmileg simán zsarol, nem esik nehezére, mert 'a többiek' persze sosem hibáznak.

A megszállott bogáncs
Mindent tudni akar rólad: reggeli, tízórai, kávé, tea, ebéd, uzsonna, vacsora, kit, mivel, hogyan. 0/24 figyelni és informálódni akar, emellett bazi könnyen lesz féltékeny. A másfél órás meetinged után 8 nem fogadott hívás, és 4 sms fogad. Alapból óránként egy. Specialitása a sírás, amivel érzelmileg zsarol. Tehetetlenséget színlel, hogy ezzel az utolsó szardarabnak érezd magad, majd minden kívánságát teljesíteni akard. Függőbb, mint egy tépőzár; a szabadságodnak annyi. Búcsúzz a pasis estéktől, mert akkor is tuti csajozol, és ha csak 10 percet késel a megbeszélttől, már végighívta a baráti köröd. Idő előtt dobják, mert a legtöbb faszi nőt akar, nem láncokat. Habár minden nap elmondja, mennyire szeret, lesi kívánságaid, ez édeskevés. Túlontúl olyan nővé akar válni, amilyen sosem lesz. Ismerni akarja az összes barátod, kollégád, sporttársad. Megfoszt minden szabadságodtól, és telesírja a párnád, ha pár órát nyugiban és felszabadultan töltenél a söröddel, focit nézve, mintsem vele összebújva az Alkonyat epizódokat. Nem akarja, hogy nőnemű barátaid legyenek, ilyenkor extra érzékeny, talán még le is szop.

A művész hipszter
Ismeri az összes kúl helyet, és ingyen piát felszolgáló galéria megnyitót. Izgalmas és stílusos, de a legtöbb pasinak érinthetetlen. Egyszerre szereti a kockákat és az entellektüelleket. Az ilyen lány valóságos randi rémálom. Érdekli a kultúra, szívesen tölt időt képzőművész/zenész körökben. Véleménye van, és ha nem klappolsz, hamar utadra enged. A jó hír, hogy mind romlott. Persze, ha eljutsz odáig. Előtte mindeképp cseréltess vele huzatot.

A vegán jógás
Csodás a bőre, kecses a nyaka, és jól dolgozik az olajjal a megfáradt hátadon. Mélyeket lélegzik, sekélyes gondolatokat biflázva az életről. Feri atya, Oravecz, Osho, némi taoval fűszerezve. Értékeled, mert tartalmat szolgáltat. Az ilyen nő mély és tartalmas kapcsolatot keres az élettel. Férfiban ugyanezt, csak az másodlagos. Fontos, hogy a manus akarja ugyanazt, mint ő. Független, analitikus és kreatív fickók elbűvölőnek találják. A nő kizárólag olyan férfit akar, aki érti és elfogadja mindazt, amit ő képvisel, és ugyanazt éli meg napközben. Eltérés kizárt. Akkor érzi a szereteted, ha imádod és magasztalod az életstílusát, na meg persze csatlakozol hozzá a foglalkozásokon. Hogy te mit akarsz, az mindegy. Az ágyban simán rád tolja az egész Káma Szutrát, ami király, nem elsietve. Lassan szereti, hogy a lelketek is érintkezzen.

Egy híján húsz. Ha idáig eljutottál, félig nyertél.
Van még a kettőt kérő party-csaj, a duckos háziasszony, a vérszemes pszichó, a nimfomán (yeeey!), az örök féltékeny, a vallásos, ahol brunch helyett vidám a vasárnap, a fitnesz baby, pink barbie, és még sorolhatnánk...

Férfiként marhaság azt feltételeznünk, hogy a nő olyan, amilyennek elsőre látjuk. Pusztán a külseje és a mosolya láttán hajlamosak vagyunk elfeledni a negatív vonásokat. Azt akarjuk hinni, hogy kedves, rendes, szerető, jó az ágyban, hisztire képtelen, és isteni szendvicseket készít. Baromi könnyedén meg tudjuk magunknak magyarázni, miért zúgtunk bele azonnal. Leginkább azért, mert (még) nem adott okot másra.
Így aztán egyáltalán nem meglepő, hogy egyes férfiak ugyanabba a típusba szeretnek bele újra meg újra, és koppannak, egyre erősebben.

Szólj hozzá

férfi drog sex nők vega meditáció szingli önismeret jóga farok vegán delon feláll hipszter d. tóth kriszta törtető szelfi szentesi éva WMN.hu woman pont hu